Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto Shutterstock

Autor: Anca Dumitrescu, Marius Oncu

23.07.2012, 00:00 66

Toţi indicatorii sugerează o încetinire a creşterii economiei Statelor Unite, potrivit analiştilor intervievaţi de MarketWatch, care se aşteaptă ca guvernul să oficializeze acest fapt la sfârşitul viitoarei săptămâni, când va anunţa evoluţia PIB în trimestrul al doilea. Analiştii estimează că PIB-ul SUA a avansat cu numai 1,3% în trimestrul al doilea, sub ritmul de 1,9% înregistrat în primele trei luni ale acestui an şi cel de 3% din trimestrul al patrulea din 2011. Informaţia ar fi o veste proastă pentru milioanele de americani care nu îşi găsesc de lucru de mai mulţi ani, de la încheierea recesiunii.

Profitul din operaţiuni continue al conglomeratului american General Electric (GE) a crescut cu 7% în trimestrul al doilea, la 4,01 miliarde dolari, de la 3,75 miliarde dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinut de rezultatele activităţilor din domeniile energetic şi financiar. Câştigul din operaţiuni continue, excluzând unele costuri, s-a situat la 38 de cenţi pe acţiune, peste estimarea de 37 de cenţi a analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO