Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Catalina Apostoiu

23.12.2010, 23:10 18

Activitatea de pe piaţa de fuziuni şi achiziţiis-a aflat în creştere în 2010, pentru primul an după 2007. DateleReuters indică o creştere cu aproape o cincime a tranzacţiilor,până la 2.250 miliarde de dolari la nivel mondial.

Preţul cepei pe pieţele din India a înregistrato dublare de la 35 de rupii (0,78 dolari) pe kg la 80 de rupii înnumai câteva zile, spre nemulţumirea consumatorilor confruntaţideja cu o creştere a preţurilor la alimente şi carburanţi, scrieFinancial Times.

Economia americană a înregistrat un ritm anualde creştere de 2,6% în trimestrul al treilea, uşor mai acceleratdecât estimarea iniţială de 2,5%, potrivit BBC News. Separat,datele au indicat o continuare a redresării vânzărilor delocuinţe.

Parlamentul grec a adoptat bugetul pe anulviitor, incluzând măsuri drastice de austeritate, scrie BBC News.Bugetul impune noi reduceri de cheltuieli şi majorări de taxe,conform cerinţelor UE şi FMI.

Oraşul Beijing, cu cel mai aglomerat trafic dinlume, a introdus o serie de măsuri printre care cea conform căreiaautoturismele care nu sunt înregistrate în oraş trebuie să soliciteun permis de intrare în capitala chineză, scrie Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO