Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu, Marius Oncu

23.06.2011, 00:01 82

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat oreducere "record" a datoriei de stat până la 77% din PIB de laaproximativ 81%, spunând că acesta este un pas important înatingerea unui raport datorie/PIB de sub 50%, potrivitPortfolio.hu.

Jan Kulczyk, cel mai bogat polonez, nu maiintenţionează să participe la cursa pentru preluarea SPEC,distribuitorul de energie termică din Varşovia, potrivit WarsawBusiness Journal. Pe lista candidaţilor rămân astfel numai companiafranceză Dalkia şi fondul de investiţii central-european PentaInvestments.

Orlen Deutschland, subsidiară a companieipetroliere poloneze PKN Orlen, intenţionează să achiziţioneze încă200-250 de benzinării din Germania, relatează Warsaw BusinessJournal. Potrivit CEO-ului companiei, grupul vrea să se extindă dela 574 la 750 de staţii în decurs de cinci ani.

Magnatul media polonez Zygmunt Solorz-Zak seaflă în discuţii exclusive de achiziţionare a celui de-al doileamare operator de telefonie mobilă al Poloniei, Polkomtel, scrieagenţia de presă Thomson Reuters.

Piaţa imobiliară a Bulgariei se situează pepoziţia a şasea în lume din punctul de vedere al scăderiipreţurilor la proprietăţi în primul trimestru al acestui an,potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare KnightFrank, scrie Sofia News Agency. Preţurile au scăzut cu aproape6%.

Autorităţile europene antitrust au amendatTPSA, cel mai mare operator telecom din Polonia, deţinut de grupulFrance Telecom, cu 127 mil. euro pentru blocarea accesuluirivalilor la propria reţea. Valoarea amenzii reprezintă 3,24% dincifra de afaceri de anul trecut a TPSA, de 3,9 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO