Business Internaţional

Ţara în care niciun elev nu a fost admis la facultate anul acesta

Ţara în care niciun elev nu a fost admis la facultate...

Autor: Cătălina Butan

27.08.2013, 12:57 20964

Niciunul dintre cei aproape 25.000 de elevi din Liberia nu a reuşit să treacă testul de admitere din acest an de la Universitatea din Liberia, una dintre cele două universităţi de stat, scrie BBC.

“Studenţilor le lipseşte entuziasmul şi nu au cunoştinţe de bază de limba engleză”, a spus un oficial al universităţii pentru BBC.

Preşedintele Liberiei Ellen Johnson Sirleaf, laureată a premiului Nobel, a declarat recent că în sistemul educaţional este "dezordine” şi trebuie luate multe măsuri pentru a-l îmbunătăţi.

Multe şcoli nu sunt dotate cu materiale educative iar profesorii sunt slab pregătiţi. Cu toate acestea, este prima oară când niciun elev nu a fost admis la facultate.

Subiectul ZILEI: Cât timp mai poate rezista România cu această anomalie economică: mai mulţi pensionari decât salariaţi

Fiecare student care a susţinut examenul de admitere a plătit o taxă de 25 de dolari. În condiţiile în care niciun elev nu a promovat, universitatea, care se deschide luna următoare, nu va însă niciun elev înscris în primul an.

Ministrul pentru Educaţie al Liberiei Etmonia David-Tarpeh a declarat pentru BBC că este greu de crezut ca niciun elev nu a fost admis la facultate în acest an.

“Ştiu că există multe deficienţe în sistemul educaţional dar faptul că un grup întreg de elevi a picat testul de admitere mă face să am îndoieli”, a declarat  Etmonia David-Tarpeh. Ea a mai spus că se va întâlni cu oficialii universităţii pentru a discuta acest eşec.

Purtătorul de cuvânt al universităţii Momodu Getaweh a declarat că universitate îşi va menţine decizia şi nu va fi “înduioşată” de această situaţie dramatică.

Jurnaliştii britanici nu precizează dacă la cealaltă universitate de stat s-a organizat un concurs de admitere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO