Business Internaţional

Trezoreria americană va factura băncilor supravegherea riscurilor

Trezoreria americană va factura băncilor supravegherea riscurilor

Autor: Iulian Anghel

01.01.2011, 18:49 13

Departamentul american al Trezoreriei a decis să perceapă un comision marilor bănci pentru a acoperi costul finanţării a două structuri însărcinate să măsoare ameninţările care planează asupra pieţelor financiare.


Consiliul de Supraveghere şi Stabilitate Financiară şi Oficiul de Cercetare a Finanţelor au fost create în 2010 pentru supravegherea pieţelor, dar au costuri de funcţionare însemnate.


Trezoreria a publicat joi un proiect de reglementări care se aplică începând cu jumătatea lui 2012 băncilor care dispun de un total al activelor mai mare de 50 mld. dolari. Potrivit acestor propuneri, o sumă forfetară ce va fi calculată în funcţie de activele consolidate, va fi percepută de două ori pe an acestor bănci.


Nivelul acestei taxe va fi cunoscut, odată cu prezentarea, la începutul lui 2012, a proiectului bugetului federal pentru 2013, proiect care va determina şi costul finanţării celor două structuri.


Trezoreria a precizat că o decizie definitivă va fi luată cel mai târziu la finele lui mai viitor, şi comunicată băncilor în iunie, iar prima "plată" va fi făcută în iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO