Business Internaţional

SUA sub asediul vânătorilor străini de proprietăţi

SUA sub asediul vânătorilor străini de proprietăţi

Foto: AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

25.12.2011, 11:16 705

Miliardarul rus Mikhail Fridman lansează un fond de investiţii în imobiliare care va urmări proprietăţi din întreaga SUA, cel mai recent semn că investitorii bogaţi din străinătate mizează pe piaţa imobiliară americană, scrie The Wall Street Joruanl.

Fridman, fondatorul conglomeratului industrial şi financiar rus Alfa Group, face parte dintr-un parteneriat care intenţionează să investească în proprietăţi cu o valoare totală de un miliard de dolari. Cea mai mare parte a fondurilor va proveni de la Fridman.

Investiţiile se vor concentra pe coasta de est, unde partenerul lui, dezvoltatorul imobiliar american Rosen Partners, are deja experienţă ca investitor. Fridman a afirmat că fondul va ţinti câştiguri anuale de peste 20%.

Fondurile străine de investiţii şi de administrare a averilor sunt de mulţi ani jucători importanţi pe piaţa imobiliară americană. Un sondaj de opinie realizat de Asociaţia americană a Investitorilor Imobiliari Străini şi publicat la începutul anului arată că SUA este cap de listă în topul preferinţelor pentru investiţii în proprietăţi.

Recent, au apărut semne că atractivitatea pieţei imobiliare din SUA este în creştere pentru întreprinzătorii străini bogaţi. Zhang Xin, CEO-ul dezvoltatorului imobiliar SOHO China, şi familia sa au achiziţionat în septembrie 49% din clădirea Park Avenue Plaza, din Manhattan, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Industriaşul mexican Carlos Slim a cumpărat anul trecut o clădire de birouri de pe Fifth Avenue, tot din Manhattan, iar dealerii spus că omul de afaceri vâneză mai multe proprietăţi în New York.

Proprietăţile imobiliare din SUA sunt considerate investiţii relativ sigure, în condiţiile în care investitorii sunt mai precauţi referitor la statele în curs de dezvoltare din cauza instabilităţii politice.

"Piaţa din SUA este cea mai bine reglementată şi cea mai lichidă din lume. Oferă cea mai bună protecţie pentru drepturile investitorilor", a spus Fridman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO