Business Internaţional

Trump afirmă că NATO "nu mai este depăşită" pentru că acum participă la lupta împotriva terorismului

Trump afirmă că NATO "nu mai este depăşită" pentru...

Autor: Mircea Olteanu

13.04.2017, 07:57 62

"Securitatea noastră comună este mereu pe primul loc", a declarat Donald Trump cu ocazia întrevederii la Casa Albă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele american a afirmat că a criticat Alianţa Nord-Atlantică "în urmă cu mult timp", spunând că organizaţia nu face destul pentru a combate terorismul.

"Au făcut o schimbare şi acum luptă împotriva terorismului," a precizat Trump, care a adăugat că "am spus că era depăşită; nu mai este depăşită".

Preşedintele american a insistat însă din nou asupra necesităţii ca statele membre NATO să-şi sporească cheltuielile alocate domeniului apărării şi a cerut Alianţei Nord-Atlantice să-şi intensifice sprijinul pentru "partenerii" afgani şi irakieni.

Jens Stoltenberg a salutat "angajamentul foarte solid al Statelor Unite faţă de securitatea Europei", şi a ţinut să noteze că misiunea NATO din Afganistan reprezintă "o contribuţie majoră la lupta împotriva terorismului internaţional", adăugând că toate ţările NATO participă la coaliţia internaţională care luptă împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO