ZF 24

Un francez arestat în Bulgaria, suspectat de legături cu unul dintre autorii atacului de la Charlie Hebdo

Un francez arestat în Bulgaria, suspectat de legături...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

13.01.2015, 10:59 365

Mandatul european de arestare emis de Franţa pe numele lui Fritz-Joly Joachin menţionează acuzaţia de "participare la o grupare infracţională armată al cărei obiectiv era organizarea unor acţiuni teroriste", a declarat Darina Slavova, procuroarea generală din Haskovo (sud).

"Înainte să plece, pe 30 decembrie, către Turcia, el s-a aflat în mai multe rânduri în contact cu unul dintre cei doi fraţi, Chérif Kouachi", se mai precizează în mandat.

Joachin, în vârstă de 29 de ani, de origine haitiană, a fost arestat împreună cu copilul său, pe 1 ianuarie, în timp ce încerca să treacă frontiera dintre Bugaria şi Turcia la bordul unui autobuz.

Parchetul din Haskovo a anunţat iniţial că acesta era vizat de un mandat european de arestare, după ce soţia sa l-a acuzat de răpirea fiului lor, în vârstă de 3 ani, pe 30 decembrie, cu scopul de a-l duce alături de jihadişti din Siria şi de a-l educa în conformitate cu principiile islamului radical. Copilul a fost încredinţat, între timp, mamei sale.

Suspectul a declarat că doar călătorea împreună cu fiul său şi partenera sa, urmând să petreacă un concediu la Istanbul. El a acceptat luni principiul extrădării sale. Justiţia bulgară urmează să ia o decizie pe această temă vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO