Business Internaţional

Un luptător din cadrul Statului Islamic şi-a executat în public mama. Care a fost motivul

Un luptător din cadrul Statului Islamic şi-a executat...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

08.01.2016, 11:41 1875

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, şi-a ucis mama în oraşul sirian Rakka, "capitala" de facto a organizaţiei teroriste, iar sute de persoane au privit scena, în apropierea unui oficiu poştal la care femeia lucra, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Statul Islamic a acuzat-o de "apostazie" după ce fiul ei a "turnat-o", potrivit Observatorului. Ea şi-ar fi "incitat fiul să părăsească Statul Islamic" şi voia să fugă împreună cu el. "Coaliţia va ucide toţi membrii organizaţiei", i-ar fi spus ea, potrivit ONG-ului.

Potrivit Observatorului, femeia avea peste 40 de ani, iar grupul de activişti "Rakka este măcelărită în tăcere" afirmă aceasta era în vârstă de 35 de ani.

CNN precizează că nu a putut să verifice din surse independente informaţiile făcute publice aceste organizaţii cu activitate în domeniul drepturilor omului.

Statul Islamic şi-a construit o reputaţie de organizaţie extremistă prin decapitări, execuţii prin împuşcare în masă şi incendiera victimelor de vii, în faţa camerelor de luat, înregistrări video pe care le-a postat ulterior pe reţele de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO