Business Internaţional

UniCredit da afara 7.000 de angajati din Italia

03.11.2009, 23:15 24

UniCredit, cea mai mare banca italiana, ar putea concedia 7.000de angajati ai sucursalelor din peninsula, in conditiile in carecreditorul se pregateste de fuziunea a cinci subsidiare intr-osingura entitate, potrivit cotidianului italian La Repubblica,scrie Bloomberg.
UniCredit va disponibiliza circa 5.000 de angajati ai diviziilor deretail, in timp ce 2.000 de persoane vor fi concediate din cadruldepartamentelor corporate, potrivit celor doi reprezentanti aisindicatului Fiba Cisl, Camillo Bongiovi si Gabriele Urzi, citatide La Repubblica.
Planul bancii italiene de a uni UniCredit Banca Retail, UniCreditBanca di Roma, UniCredit Private Banking, UniCredit CorporateBanking si Banco di Sicilia intr-o singura entitate urma sa fiediscutat ieri la o reuniune organizata la Milano.
Grupul bancar a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de937 mil. euro si avea la sfarsitul lunii iunie 168.007 angajati,care lucrau in 9.974 de sucursale. Totodata, activele totale alegrupului se ridicau la finalul primului semestru la 983 mld.euro.
La inceputul lunii trecute, Consiliul de Administratie al grupuluibancar italian a aprobat majorarea capitalului bancii cu patru mld.euro prin intermediul unei emisiuni de actiuni comune ce urmeaza aavea loc in viitorul apropiat. Totodata, UniCredit a anuntat ca vasprijini economiile statelor unde desfasoara operatiuni si ca arein plan sa isi realizeze in continuare obiectivul de sprijinire aintreprinderilor mici si mijlocii.
UniCredit a renuntat la obtinerea unei finantari din parteaguvernelor Italiei si Austriei si a luat hotararea sa nu lanseze pepiata titluri care sa fie subscrise de ministerele de finante dincele doua tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO