Business Internaţional

UPDATE: Apple pierde peste 113 mld. dolari din valoarea de piaţă după ce a fost acuzată de autorităţile antitrust din SUA de monopol şi că ar fi zdrobit concurenţa. ”Clienţii nu ar trebui să plătească preţuri mai mari pentru că firmele încalcă legea”

UPDATE: Apple pierde peste 113 mld. dolari din valoarea...

Autor: Valeriu Dănilă

22.03.2024, 10:00 5916

UPDATE: După ce a fost făcut anunţul autorităţilor de reglementare, Apple a pierdut peste 113 miliarde de dolari din valoarea de piaţă. 


Departamentul de Justiţie al SUA dă în judecată Apple, spunând că ecosistemul dezvoltat de companie reprezintă monopol, acesta impulsionând „evaluarea astronomică” de pe piaţa de capital, în detrimentul consumatorilor, producătorilor rivali, dar şi ai dezvoltatorilor de aplicaţii, scrie CNBC.

„Fiecare pas al Apple este construit şi ranforsat cu ajutorul monopolului din industria telefoanelor”, se arată în documentele depuse la instanţă.

Acţiunile Apple au scăzut cu mai mult de 4% după anunţ.

Procurorul general al SUA Merrick Garland a declarat în cadrul conferinţei de presă că monopolul este definit de Curtea Supremă ca fiind „puterea de a controla preţurile şi a limita competiţia”.

„După cum am spus şi în documente, Apple are această putere asupra industriei de smartphone-uri”, explică Garland. „Dacă nu acţionăm această putere doar va continua să se extindă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO