Companii

A apus era city breakurilor? Javier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour: Depinde cât de departe privim lucrurile. Pe termen lung, nu cred că city breakurile în străinătate vor „muri“

A apus era city breakurilor? Javier Garcia del Valle, CEO...

Autor: Cristina Roşca

04.03.2021, 16:30 215

Înainte de pandemia de COVID-19, city breakul era cea mai populară formă de vacanţă în România. În ultimul an însă, acest format aproape a dispărut cu totul.

Vacanţele de câteva zile, de regulă conturate în jurul unui weekend, către Occident, mai ales către mari capitale europene, au deschis apetitul românilor pentru călătorii. Şi cum a durat destul de mult ca românii să intre în acest joc - din cauza puterii de cumpărare mai reduse decât în vest - perspectivele de creştere erau foarte bune.

A venit însă pandemia de COVID-19 care a şters cu buretele acest termen - city break - din vocabularul călătorilor. Restricţiile multiple, condiţiile de călătorie schimbătoare şi costurile testelor PCR ce­ru­te acum de multe ţări sunt mo­tive suficiente şi suficient de pu­ternice pentru a-i face - cel puţin mo­mentan - pe mulţi exploratori să caute vacanţe în propria ţară sau măcar mai lun­gi ca să jus­tifice preţul unui test care ajunge să coste mai mult decât biletul de avion în sine.

Este această situaţie una temporară sau a apus era city breakurilor?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO