Companii

Oraşul din România unde Unilever va investi 4 milioane de euro într-o fabrică de îngheţată

Oficialii Unilever spun că, în România, consumul de îngheţată per capita a crescut cu aproximativ 30% faţă de 2020.

Oficialii Unilever spun că, în România, consumul de îngheţată per capita a crescut cu aproximativ 30% faţă de 2020.

Autor: Cristina Roşca

21.05.2024, 16:00 7679

♦ La începutul anului 2018, gigantul anglo-olandez Unilever a preluat de la omul de afaceri Vasile Armenean businessul de îngheţată Betty Ice, cu sediul în Suceava, pentru care a plătit circa 80 mil. euro, conform datelor ZF de la acea vreme ♦ La momentul respectiv, Unilever nu avea producţie de îngheţată în România, doar import şi distribuţie ♦ Recent, grupul a anunţat că, la nivel global, separă îngheţata de restul businessului, mutare care aminteşte de spin-offurile diviziilor de margarină şi ceai, pe care apoi le-a şi vândut.

Gigantul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa bunurilor de larg consum alimentare şi nealimentare, a investit 12 milioane de euro în ultimii patru ani în fabrica de îngheţată pe care o are la Suceava. Mai mult, grupul are în plan alte investiţii de circa 4 milioane de euro în perioada 2024-2025.

„Investiţiile deja începute vor totaliza aproximativ 4 milioane de euro până la fi­na­lul anului viitor şi vor avea ca scop mo­der­nizarea liniilor de producţie şi dotarea unităţii cu echipamente de nouă generaţie pentru a maximiza productivitatea. Segmentul de piaţă în care activăm este unul foarte dinamic, iar abilitatea de a diver­sifica portofoliul de pro­duse şi de a păstra standardele fac dife­renţa“, spune George Barbu, directorul fabricii Betty Ice.

La începutul anului 2018, gigantul anglo-olandez Unilever a preluat de la omul de afaceri Vasile Armenean businessul de îngheţată Betty Ice cu sediul în Suceava, pentru care a plătit circa 80 mil. euro, conform datelor ZF de la acea vreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro