Companii

A&D Pharma a inceput investitiile in clinici: tinta pentru 2010 este de minimum 4 unitatI

Clinica din Piata Victoriei are o suprafata de 600 de metri patrati si include 15 cabinete de specialitate

Clinica din Piata Victoriei are o suprafata de 600 de metri patrati si include 15 cabinete de specialitate

02.06.2010, 23:35 35

Grupul A&D Pharma, cel mai mare jucator din piatafarmaceutica locala, cu afaceri de o jumatate de miliard de euro,estimeaza ca pana la sfarsitul anului va deschide "cel putin patruclinici" sub brandul Anima in Bucuresti, o prima unitate fiindoperationala in zona Piata Victoriei din Bucuresti.

"Proiectul Anima Victoriei prevede 100 de medici care vordeservi pacientii si suntem foarte aproape de a atinge aceastacifra. Momentan focusul nostru este pe Bucuresti, urmand caulterior sa evaluam oportunitatile de dezvoltare in celelalte orasedin Romania. In urmatorii doi ani ne propunem ca A&D Pharma safie unul dintre principalii jucatori in aceasta piata", a spusRobert Popescu, CEO al A&D Pharma.

La inceputul acestui an A&D Pharma a anuntat ca a infiintato noua divizie de servicii medicale private, Anima SpecialtyMedical Services, care va lucra atat cu pacientii individuali, catsi cu companiile.

Clinica din Piata Victoriei are o suprafata de 600 de metripatrati si include 15 cabinete de specialitate. Compania nu a facutpublica valoarea investitiilor, insa potrivit estimarilor ZF, sumanecesara pentru un astfel de proiect este de sub 1 mil. euro. Inaceste conditii proiectul de extindere pe clinici al companiei esteprobabil de cateva milioane de euro.

Pana la sfarsitul acestui an, in cadrul clinicilor Anima vorlucra peste 300 de medici, in prezent sunt 20 de medici carelucreaza full-time in cadrul clinicii. Echipa de management urmeazasa fie anuntata in perioada urmatoare.

"Pentru toate clinicile Anima ne dorim locatii cu vizibilitate,bine conectate la oras, obiectivul fiind de a oferi o acoperireuniforma a Capitalei pana in 2012", a mai spus Popescu.

Compania estimeaza ca anul acesta, clinicile vor atrage circa100.000 de pacienti.

Intrarea A&D Pharma pe segmentul de clinici a fost osurpriza tinand cont de faptul ca pana anul trecut firma si-aconcentrat activitatea pe segmentul de medicamente in principalprin intermediul distributiei si retailului. Astfel, A&D Pharmaopereaza cea mai mare retea de farmacii de pe piata locala, prinintermediul Sensiblu, dar si cea mai mare firma de distributie.Reteaua Sensiblu are 227 de unitati. Afacerile A&D Pharma auatins 150 mil. euro in primele trei luni ale acestui an, increstere cu 33% comparativ cu perioada similara din 2009.

Investitii record in piata

Segmentul serviciilor medicale private va atrage investitiirecord in perioada 2010-2011, in conditiile in care ritmul decrestere se mentine sustinut.

A&D Pharma este listata incepand cu 2006 pe piata principalaa Bursei din Londra, iar ultimele tranzactii cu titluri s-au facutla un pret de de 4 euro, nivel la care capitalizarea este de 133,3mil. euro. Pachetul majoritar de actiuni al grupului se afla inmainile fondatorilor oamenii de afaceri Walid Abboud, LudovicRobert, Roger Akoury si Michel Eid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO