Companii

AdePlast continuă investiţiile şi inaugurează o fabrică de polistiren la Roman

AdePlast continuă investiţiile şi inaugurează o...

Autor: Andreea Neferu

03.06.2013, 11:32 1088

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controla de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a deschis o nouă fabrică de polistiren la Roman, în urma unei investiţii de 3,7 milioane de euro. Capacitatea de producţie a noii fabrici se ridică la 700.000 de metri cubi pe an, iar în cadrul unităţii vor lucra 49 de angajaţi.

AdePlast are în prezent trei platforme industriale în trei puncte strategice ale ţării - Oradea în nord-vest, Ploieşti în sud şi Roman în nord-est.

“După ce acum două săptămâni am finalizat platforma industrială de la Oradea, iată că, în timp record, am reuşit şi terminarea celei de-a doua platforme din portofoliul nostru industrial, formată dintr-o fabrică de adezivi şi una de polistiren. Investiţia totală în obiectivul de la Roman a fost de 16 milioane de euro”, a spus Bărbuţ.

AdePlast, care produce adezivi, vopsea şi polistiren, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 41,5 milioane de euro, în creştere cu circa un sfert faţă de anul anterior, iar pentru 2013 şi-a propus un rulaj de circa 50 de milioane de euro.

Bărbuţ anunţa recent că intenţionează să intre cu producţia pe piaţa ucraineană, unde vrea să investească alături de alţi parteneri peste 16 milioane de euro în două fabrici de mortare uscate, respectiv polistiren. Anunţul privind investiţiile în capacităţi de producţie în Ucraina a venit la scurt timp după ce AdePlast a preluat operaţiunile brandului german de vopsele Düfa, deţinut de grupul german Meffert.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO