Companii

Adeplast Oradea: Era vitala refinantarea unui credit de 20 mil. euro

15.12.2009, 23:16 45

Marcel Barbut, proprietarul producatorului de adezivi Adeplastdin Oradea, a contractat un credit de 20 mil. euro de la UnicreditTiriac Bank, prin care urmareste refinantarea unui credit bancarmai vechi, dar si investitii in dezvoltarea businessului, princonsolidarea segmentului de vopsea si tencuieli decorative.

"Contractarea creditului era vitala. Valoarea creditului este de20 de milioane de euro si este impartit in doua parti. Un credit pe7 ani, de circa 13,2 milioane de euro, 800.000 de euro pe 5 anipentru refinantarea investitiilor pe 2009 in procent de circa 70%,la care se adauga o linie de credit pentru un an, de 5,7 mil.euro", a explicat Barbut. El a precizat ca urmeaza sa refinateze uncredit bancar mai vechi, contractat de la banca austriacaRaiffeisen Bank, in valoare tot de 20 mil. euro, din care linia decredit de 5 mil. euro era scadenta la sfarsitul lunii februarie,anul viitor. "Creditul acordat de Raiffeisen Bank este in valoarede 13,16 milioane de euro pentru o perioada de 8 ani si include olinie de credit de 5 milioane de euro, scadenta la sfarsitul luniifebruarie anul viitor. Creditul a fost acordat jumatate in lei,jumatate in euro", a adaugat Barbut. El nu a precizat dobanda lacare a contractat cele doua credite, insa a precizat ca dobanda incazul creditului acordat de Raiffeisen Bank s-ar fi dublat inultimul an. "Dobanzile creditelor sunt lucruri confidentiale, princontract. Va pot spune insa ca dupa declansarea crizei dobanda pecare o negociasem cu Raiffeisen s-a dublat", a precizatproprietarul Adeplast.

Reprezentantii Raiffeisen Bank nu au oferit detalii despre acestcontract pana la inchiderea editiei.

In plus fata de refinantarea creditului, Barbut a mai precizatca are nevoie de bani pentru dezvoltarea companiei, fiind interesatde segmentul de vopsea si tencuieli decorative, Adeplast detinand ofabrica de vopsele la Oradea. "Avem in continuare nevoie de banipentru dezvoltare". Pentru acest an, Barbut apreciaza o cifra deafaceri peste nivelul din 2008, cand compania a inregistrat o cifrade afaceri de 31,1 mil. euro si un profit de 2,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO