Companii

Afacerile din industrie şi-au revenit, după o scădere abruptă în aprilie

Afacerile din industrie şi-au revenit, după o scădere...

Autor: Raluca Ghinea

10.06.2015, 10:37 352

Pe marile grupe industriale, au fost consemnate creşteri ale cifrei de afaceri în industria bunurilor de capital (6,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,9%), a bunurilor intermediare (4,4%) şi cea a bunurilor de uz curent (0,4%). Pe de altă parte, afacerile din industria energetică au scăzut cu 21,8%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În aprilie, cifra de afaceri din industrie s-a redus cu 7,2% (piaţă internă şi externă) comparativ cu martie, ca urmare a scăderii industriei extractive cu 14% şi a industriei prelucrătoare cu 6,9%.

Totodată, s-au înregistrat scăderi în toate sectoarele pe marile grupe industriale. Astfel, afacerile din industria energetică au fost mai mici cu 24,6%, în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 9,5%, în cea a bunurilor intermediare cu 7%, în industria bunurilor de capital cu 5,9% şi în cea a bunurilor de uz curent cu 2,5%.

Faţă de luna aprilie a anului trecut, cifra de afaceri pe ansamblu s-a diminuat cu 0,8%, influenţată de regresul consemnat în industria extractivă (-4,3%) şi industria prelucrătoare (-0,7%).

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat industria energetică (-24,2%), industria bunurilor de uz curent (-1,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,1%), în timp ce industria bunurilor de capital a avut afaceri în urcare cu 3,8% şi cea a bunurilor intermediare cu 1,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO