Companii

Africa-Israel Investment, 9 mil. euro pe piata imobiliara

09.02.2005, 00:00 12

Potrivit unui articol din editia electronica a publicatiei Globes, tranzactia privind preluarea a 50% din actiuni a avut o valoare de 9 milioane de euro si a fost realizata prin intermediul subsidiarei Africa-Israel Properties.
Vicepresedintele pe probleme de dezvoltare din cadrul Africa-Israel Investments, Avi Noteh, a declarat ca societatea va putea sa cumpere inca 10 acri (aproximativ 40.460 metri patrati) din terenul cu o suprafata totala de 161.460 de metri patrati.
"Acesta este o suprafata imensa, situata intr-o zona din Bucuresti, care a fost ocupata in trecut de fabrici", a spus Noteh.
El a mentionat ca terenul este ocupat de citeva structuri care urmeaza sa fie demolate.
Terenul ar putea fi utilizat pentru constructia unor spatii de birouri, centre comerciale sau locuinte.
"Zona este imprejmuita de vecinatati rezidentiale, birouri si spatii comerciale. Aproape orice segment al pietei imobiliare poate fi gasit in aceasta zona si de aceea nu a fost stabilita inca destinatia terenului", a mai spus Noteh.
Africa-Israel Properties detine mai multe proiecte imobiliare in Cehia, Serbia, Marea Britanie, Olanda si Israel.
Africa Israel a fost fondata in 1934 de un grup de investitori evrei din Africa de Sud.
La inceputul anilor 1970, compania a devenit o subsidiara a Bank Leumi, iar in 1997 omul de afaceri Lev Leviev a luat controlul companiei. Leviev detine 50,6% din capital si 54,72% din drepturile de vot in companie, ca presedinte al acesteia.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO