Companii

Agenţia de turism Christian Tour a intrat pe pieţele din Bulgaria şi Turcia

Autor: Mirabela Tiron

01.03.2012, 00:00 117

Agenţia de turism Christian Tour, controlată de omul de afaceri Cristian Pandel, care a trimis în vacanţă circa 100.000 de turişti anul trecut, a deschis sedii în Bulgaria şi Turcia, unde speră să obţină contracte directe cu operatorii locali din turism.

"Extinderea pe pieţele externe consolidează în primul rând poziţia pe România. Ne-am hotărât să extindem agenţia în Europa, prin intermediul Pegas Holidays", a declarat Cristian Pandel, proprietarul agenţiei de turism. Pegas Holidays este o altă firmă a lui Pandel înfiinţată anul trecut pentru extinderea externă. Pandel susţine că a dezvoltat agenţia pe principiul "volumul mare de turişti atrage după sine reduceri mai mari de la hoteluri, de la companii aeriene şi operatori locali".

Anul trecut compania a vândut circa 100.000 de vacanţe, în timp ce rulajul firmelor din grupul de turism controlat de Cristian Pandel s-a ridicat la aproximativ 26 mil. euro. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, cifra de afaceri a companiei Christian 76 SRL se ridica la 5,9 milioane de lei (1,3 mil. euro), reprezentând comisionul aferent intermedierilor realizate. Pe piaţa agenţiilor de turism mai activează grupul Happy Tour, liderul pieţei, Eximtur, Mareea, Paralela 45, Aerotravel, Perfect Tour sau JíInfo Tours.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO