Companii

Alro anunata oficial creditul de 105 mil. euro

15.10.2004, 00:00 20

Producatorul de aluminiu Alro Slatina a confirmat printr-un comunicat transmis Bursei de Valori informatiile potrivit carora consortiul format din Alro si actionarul majoritar al companiei, Marco International, se afla in negocieri cu banca HVB pentru a contracta un imprumutarii sindicalizat de 105 milioane de euro.
Alro precizeaza ca se afla in discutii cu HVB in vederea contractarii unui credit de 40 milioane dolari, care va fi folosit pentru finantarea investitiilor, urmand strategia de a muta finantarea investitiilor din facilitatile de credit pe termen scurt in finantarea acestora din facilitati pe termen lung.
Potrivit Alro, casa americana de comert Marco International negociaza o facilitate separata cu HVB in valoare de 65 milioane de dolari, dar acest credit nu se va reflecta in situatiile financiare ale Alro.
Pana in prezent, nu s-a incheiat nici un contract de imprumut, potrivit comunicatului transmis de Alro.
Surse de pe piata bancara citate anterior de Ziarul Financiar au precizat ca imprumutul va fi folosit de Alro pentru proiecte de extindere a capacitatii de productie si de mediu, iar de Marco International pentru a refinanta datoria aferenta achizitiei Alro.
Actiunile Alro sunt listate pe Bursa de Valori, la ultimul pret de 45.000 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei depasind 428 milioane de euro. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO