Companii

Amigo din Harghita face 82 mil. euro din distribuţia de băuturi. Distribuitorul a finalizat investiţii de două milioane de euro în 2017, are o flotă de 130 de vehicule pentru livrări şi 820 de angajaţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.01.2018, 00:07 1339

Amigo & Intercost, o com­panie distribuitoare de băuturi din Harghita, a bifat anul trecut o creştere de circa 15% a cifrei de afaceri, ajun­gând la 82 de milioane de euro. Profitul s-a situat la 2,8 milioane de euro.

Distribuitorul a finalizat investiţii de două milioane de euro în 2017 în depozitele pe care le are şi a planificat să investească în continuare în aceste active şi în 2018.

„A fost anul cu cele mai multe investiţii. Două milioane de euro au mers către extinderea depozitelor pe care le avem şi noi achiziţii în parcul auto. În prezent, aşteptăm autorizaţia de construire pentru a dubla capa­citatea de stocare a depozitului pe care îl avem în localitatea Cristian, care are acum 2.400 de metri pătraţi“, spune Dani Jozsef, directorul de vânzări al companiei.

Firma este controlată de Tibor Becze, iar în funcţia de director general se află Biro Jozsef.

Ca urmare a noilor achiziţii, firma a ajuns la o flotă de 130 de vehicule folosite pentru livrarea produselor şi 160 de automobile pentru agenţii de vânzări.

Amigo & Intercost are 820 de angajaţi, iar până la sfârşitul acestui an estimează că va ajunge la 850. Sub brandul Amigo, firma administrează o reţea de zece magazine tip super­mar­ket, amplasate în judeţele Harghita şi Covasna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO