retrospectivă zf 2015

Antreprenoarea cu afaceri de 120 de milioane de lei şi 1.200 de angajaţi vrea să deschidă o nouă fabrică în România. ”Vindem în 50 de ţări şi nu mai facem faţă cererii”

4 ian 2016 Ziarul Financiar

Doina Cepalis, antreprenoarea din Paşcani care deţine grupul de firme Te-Rox ce produce scaune auto pentru copii, se gândeşte să ridice în România încă o fabrică, a şasea a grupului pe care l-a construit.

„În prezent avem cinci fabrici proprii, dar avem cereri peste capacitatea noastră de produc­ţie. În industria noastră există două târguri importante, la Köln în toamnă şi în Hong Kong în ianuarie. Vrem să luăm pulsul pieţei în Germania în toamnă şi apoi vom lua o decizie privind expansiunea. Momen­tan ne gândim să facem şi o a şasea fabrică. În contextul actual am vrea să o ridicăm de la zero, nu să o cumpărăm.“

În primăvara anului trecut antreprenoarea a cumpărat un un pachet de acţiuni în cadrul Te-Rox BhS Impex din Botoşani, companie care anterior fusese subcontractor al grupului Te-Rox.

Acolo ea a început de anul trecut să realizeze huse şi accesorii pentru scaunele auto pentru copii. Firma din Botoşani avea o fabrică în oraşul Boto­şani şi un punct de lucru din Hârlău, judeţul Iaşi.

Antreprenoarea de­ţi­n­e astăzi un grup cu afaceri de peste 120 milioane de lei anul trecut, cu cinci fabrici şi circa 1.100 de salariaţi. Grupul Te-Rox este operat prin intermediu a patru firme, dintre care cele mai mari sunt Te-Rox Prod şi My Plast In­vest­ments.

Produsele realizate de grupul Te-Rox ajung astăzi la clienţi din 50 de ţări, spune Cepalis, care adaugă că în­cepând de anul acesta ea a început să vândă şi online.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2015

 
Cuvinte cheie:
construire
, fabrica
, capacitate
, cerere
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide