Companii

ArcelorMittal Galaţi se luptă să vândă jumătate din cât vindea în 2008

ArcelorMittal Galaţi se luptă să vândă jumătate din cât vindea în 2008

Autor: Adrian Cojocar

25.06.2012, 00:07 996

Conducerea celui mai mare combinat din România, ArcelorMittal Galaţi, cu afaceri anuale de circa un miliard de euro, spune că trebuie să facă eforturi pentru a reuşi să vândă o producţie situată în acest moment la mai puţin de jumătate din cea pe care combinatul o realiza în 2008.

"De când cu criza pentru noi lumea s-a schimbat. Acum trăim într-o lume mult mai dezavantajoasă, cu o concurenţă mult mai puternică. Iată de ce astăzi ne luptăm zi de zi pentru a putea vinde pe piaţă undeva la două milioane de tone de an. Pentru a supravieţui trebuie să ne adaptăm noi înşine la acest volum redus de producţie. Nu avem altă şansă decât să continuăm programul de restructurare şi să-l accelerăm", a declarat Bruno Ribo (foto), directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

El l-a parafrazat pe miliardarul indian Lakshmi Mittal, proprietarul ArcelorMittal, care spune că volatilitatea pieţelor va fi norma de acum încolo şi de aceea şeful combinatului vrea să identifice soluţii pentru a fi mai flexibili şi mai competitivi. Conducerea ArcelorMittal Galaţi nu vede o recuperare a producţiei de oţel nici în acest an şi nici anul viitor, potrivit nemţilor de la Linde Gaz, care au investit 100 mil. euro pe platforma de la Galaţi.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

ArcelorMittal Galaţi se luptă să vândă jumătate din cât vindea în 2008

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO