Companii

Asa Cons Turda, beton de 25 mil.euro

04.10.2007, 16:12 87

Producatorul de prefabricate din beton ASA Cons Romania, cu sediul in Turda, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut.
"Volumul de lucrari de pana acum, precum si lucrarile deja contractate pana la sfarsitul anului, ne conduc la o estimare de circa 85 de milioane de lei la nivelul cifrei de afaceri pe 2007", a declarat Ovidiu Dumitrescu, directorul general al ASA Cons Romania.
In 2006, ASA Cons a realizat o cifra de afaceri de 21,6 milioane de euro (77,2 milioane de lei), cu un profit net de 1,68 milioane de euro (6 milioane de lei), adica 7,78% din cifra de afaceri. Potrivit reprezentantilor companiei, sectorul de constructii prefabricate din beton a constituit 81% din vanzarile ASA Cons, urmate de pardoselile industriale, cu 12% si antrepriza generala, cu 7%.
De la intrarea pe piata romaneasca, in 1999, cifra de afaceri a ASA Cons a crescut de peste 25 de ori. Ovidiu Dumitrescu considera ca piata constructiilor de prefabricate este in plina dezvoltare, datorita dezvoltarii numarului de investitii, precum datorita deschiderii centrelor comerciale, a parcurilor logistice, a obiectivelor industriale si a cresterii concurentei in domeniu, prin aparitia in domeniu a unor jucatori de top la nivel european.
Printre clientii ASA Cons se numara antreprenori generali, precum Arcadom (Polus Center Cluj), Real Design (magazinele Real din Constanta, Craiova, Targu Mures, Bucuresti-Berceni), precum si investitori directi, precum Cora, Emerson (obiectivele din Parcul Tetarom II din Cluj), Baumax (magazinele din Targu Mures si Craiova), Metro.
ASA Cons Romania a fost infiintata in 1999, prin intrarea pe piata romaneasca a firmei ASA Epitoipari Kft. din Ungaria, care detine 99,86% din fabrica. Restul de 0,14% este detinut de un grup de 10 persoane fizice angajate in cadrul companiei. Numarul de angajati al companiei a evoluat de la 62, in primul an de activitate, la 375 in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO