Companii

Au vrut să facă un „Lamborghini“ al bicicletelor, dar încă nu au finanţare

Au vrut să facă un „Lamborghini“ al bicicletelor,...

Autor: Adelina Mihai

17.08.2013, 09:37 1336
Dragoş Florin Palade, Cătălin Got şi Alexandru Voinea, trei antreprenori de 28 de ani care au joburi full-time în companii private, vor să creeze un atelier de biciclete hand-made, însă deocamdată nu au luat o decizie în ceea ce priveşte finan­ţarea afacerii.
 
Pe de-o parte, tinerii antreprenori vor să acceseze fon­durile alocate prin schema de sprijin a Ministerului Eco­no­miei – de maximum 10.000 de euro, la care se mai adaugă contribuţia tinerilor în cuan­tum tot de 10.000 de euro -, fie printr-o axă de finanţare din fonduri euro­pene.
 
„Am avea nevoie de o investiţie iniţială de 40.000 de euro, de aceea am ezitat să accesăm schema de la Ministerul Economiei, pentru că nu ne ajung cei 20.000 de euro, valoarea maximă pe care o putem obţine de la minister şi din creditul bancar. În schimb, există posibilitatea ca pe o axă de finanţare prin fonduri europene plafonul maxim de finanţare să fie de 60.000 de euro şi vrem mai întâi să vedem dacă am fi eligibili“, a explicat Dragoş Florin Palade, 28 de ani, administrator al companiei PDF Solutions SRL-D.
 
Palade este absolvent al Fa­cultăţii de Inginerie Energetică din cadrul Universităţii din Ba­cău şi lucrează în pre­zent la o companie din sectorul ener­getic. Ceilalţi par­te­ne­ri ai afa­cerii sunt tot angajaţi: Cătălin Got este consultant la o com­panie de consultanţă în fonduri europene, iar Alexandru Voinea este area sales manager într-o companie privată.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO