Companii

Ave Impex, venituri de 22 mil. euro din carne de pasare

02.08.2007, 19:10 60

Producatorul de carne de pasare Ave Impex din Satu Mare estimeaza pentru anul acesta o crestere de 50% a cifrei de afaceri, la peste 22 mil. euro pe fondul investitiilor realizate in cresterea capacitatilor de productie.
"Anul acesta, vom investi in dublarea capacitatii de productie a abatorului de pasari prin intermediul unui proiect Sapard, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 4 milioane de euro. Capacitatea de productie va depasi in acest an 10.000 de tone, urmand ca in doi-trei ani aceasta capacitate sa se dubleze din nou", a declarat Gheorghe Bodea, directorul general al companiei. Producatorul din Satu Mare a finalizat anul trecut, prin intermediul unui proiect Sapard in valoare de 2 mil. euro si a unor credite bancare, constructia unei ferme de pui si a unei statii de incubatie, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 3,5 mil. euro.
Compania a finalizat anul 2006 cu o cifra de afaceri de peste 15 mil. euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent, pe fondul investitiilor in baza de productie, dar si a unei cresteri de 44% fata de 2005 a numarului de angajati. Ave Impex a realizat anul trecut vanzari de 8.600 de tone de carne de pasare si un profit net de 1,4 mil. euro, in crestere cu 6% fata de 2005. "In prima jumatate a acestui an am realizat o cifra de afaceri de 11,2 mil. euro, cu un profit net de 0,8 mil. euro si am vandut peste 5.300 tone de carne de pasare", a spus directorul general al Ave Impex. Pe baza acestor rezultate, dar si a investitiilor in cresterea capacitatii de productie, reprezentantii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an sa realizeze vanzari de peste 10.000 de tone de carne de pasare si un profit net de 2 milioane de euro. "Cota de piata a companiei este in prezent de 5,2% raportata la piata carnii de pasare din Romania si estimam sa obtinem pana la sfarsitul lui 2008 o cota de piata de circa 8%", a adaugat Bodea.
Ave Impex detine in portofoliu peste 60 de produse in stare refrigerata si congelata, dar si semipreparate, aproximativ 70% din productie fiind comercializata prin intermediul lanturilor de magazine Billa, Cora, Artima, Kaufland si Real, 8,2% prin lantul de zece magazine proprii, iar diferenta, prin retailul traditional.
"In viitorul apropiat, ne vom axa in principal pe produse semipreparate si gata preparate", a spus Gheorghe Bodea.
Piata produselor semipreparate este in continua crestere pe plan local, fiind in acelasi timp un segment foarte bine dezvoltat pe piata europeana. Printre producatorii locali care au decis sa se dezvolte pe acest segment de piata se numara companii ca Agricola Bacau, Aldis Calarasi sau Angst.
Ave Impex Satu Mare este prezenta pe piata locala din 1994. Compania este detinuta de sase persoane fizice, Gheorghe Bodea, directorul general al companiei, avand impreuna cu Letitia Bodea 40% din actiunile companiei. Din actionariatul Ave Impex face parte si compania Sam Mills, cu sediul in Satu Mare, care detine un pachet de 30% din titlurile companiei, potrivit datelor Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO