Companii

Avis, cerere dubla pentru inchirieri

12.11.2003, 00:00 36

Compania Aviroms Rent a Car SRL, detinatoarea licentei Avis pentru Romania, a inregistrat anul acesta o crestere substantiala a numarului de clienti, arata datele furnizate de firma.
Astfel, in prima jumatate a acestui an, firma a avut 2.748 de clienti, aproape cat pe intregul an 2002, cand numarul acestora a fost de 2.965.
"Cresterea se datoreaza fluxului tot mai mare de oameni de afaceri si diplomati straini care viziteaza Romania, precum si deschiderii de reprezentante ale unor firme straine in Romania ", spune Mirela Olariu, directoare de marketing a firmei.
In jur de 65% dintre clientii companiei sunt cetateni straini.
 Tarifele difera in functie de numarul de zile de inchiriere si de tipul de autoturism si sunt cuprinse intre 57$ si 175$ pe zi (in cazul in care se inchiriaza pe o singura zi).
Cele mai scumpe masini sunt Mercedes E200 Komp si Hyunday XG, care costa peste 140 de dolari pe zi, in functie de perioada de inchiriere.
Reprezentantii companiei nu au facut publice veniturile din acest an. Ei au precizat doar ca anul trecut compania a avut o cota de circa 37-38%, dintr-o piata evaluata la 5 mil.$.
Aceasta inseamna o cifra de afaceri, anul trecut, de 1,85 mil.$.
Compania, care a fost infintata in 1994, are in prezent 12 birouri, din care patru in Bucuresti si restul in alte orase din tara precum Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta.
Avis Romania dispune de un parc auto de 150 de vehicole, cu marci precum Opel, Ford, Mercedes, Hyunday.
Firma are contracte de colaborare cu mai multe hoteluri din Bucuresti printre care Intercontinental, Hilton, Minerva, dar si cu reprezentantele unor companii internationale: Cisco, Bombardier Transportation, BAE Systems, Holcim sau Cora Romania.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO