Companii

BestJobs: Jumătate din români cred că firmele locale au fost mai afectate de pandemie decât cele străine şi 9 din 10 spun că ar trebui susţinute mai mult în această perioadă dificilă

 BestJobs: Jumătate din români cred că firmele locale...

Autor: Roxana Rosu

23.07.2020, 11:12 149
Majoritatea românilor (87%) consideră că firmele cu capital autohton ar trebui susţinute mai mult în această perioadă, pentru a putea depăşi cât mai repede efectele economice cauzate de pandemia de Covid-19 şi a putea menţine locurile de muncă, iar 54% cred că firmele locale au fost mai afectate decât cele străine, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Astfel, aproape 85% sunt de părere că  în contextul actual  ar trebui cumpărate în primul rând produse româneşti, în sprijinul business-urile locale.  În acelaşi timp, mai mult de jumătate dintre respondenţi spun  că, de la izbucnirea pandemiei, preferă să cumpere mai mult produse româneşti.

Totuşi, doi din zece afirmă că  nu şi-au propus să aleagă cu precădere produse româneşti de la raft, iar tot atâţia spun că nu acordă atenţie provenienţei produselor pe care le cumpără, optând în continuare pentru aceleaşi branduri pe care le puneau în coş şi înainte de pandemie. 

Schimbarea de comportament vine în contextul în care aproape 54% consideră că firmele cu capital românesc au fost mai afectate de efectele pandemiei decât firmele străine.

Doar puţin peste un sfert dintre respondenţi consideră că o companie românească ar reprezenta  un loc de muncă mai sigur decât o companie străină în această perioadă, în timp ce 38% afirmă că nu ştiu unde ar mai putea găsi un loc de muncă pe care să-l considere sigur în contextul actual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO