Companii

Billa accelereaza expansiunea: inca 20 de magazine

30.03.2010, 23:48 68

Billa, cel mai mare lant de supermarketuri de pe piata, cu 46 deunitati operationale, are planificate 20 de noi deschideri pentruacest an si nu exclude achizitii de magazine. Anul trecut,retailerul a inaugurat 9 magazine.
Compania va investi peste 20 mil. euro si va crea aproximativ 1.000de locuri de munca in orase precum Carei sau Resita prinfinalizarea acestor proiecte, potrivit estimarilor ZF. Acesta estecel mai mare buget de expansiune pe 2010 pe segmentulsupermarketurilor, estimat la cateva miliarde de euro si aflat peun trend descendent in ultimul an din cauza contractiei consumului,potrivit datelor din piata. "Tinta noastra este de a deschideminimum 20 de noi magazine Billa in 2010. Bucurestiul este un punctde interes major pentru noi si suntem in discutii privindpotentiale locatii in acest moment", au declarat reprezentantiicompaniei. Cei mai mari competitori ai germanilor de la Billa suntMega Image, Carrefour Express si Interex.
Compania a realizat vanzari de 324 mil. euro in 2008, potrivitcelor mai recente raportari, si este detinuta de grupul germanRewe, al doilea mare jucator din comert, cu vanzari de circa 1,5mld. euro la nivel local. Din acelasi grup fac parte si reteleleSelgros si Penny Market.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO