Companii

BSH Electrocasnice, parte din grupul Bosch: În 2023, piaţa de electrocasnice va urma trendul anului trecut, când vânzările au scăzut uşor. Puterea de cumpărare a românilor e mai mică

BSH Electrocasnice, parte din grupul Bosch: În 2023,...

Autor: Cristina Roşca

12.06.2023, 17:15 149

♦ BSH Electrocasnice este compania care importă şi distribuie electrocasnicele Bosch în România. Firma a renunţat la final de 2019 la un proiect de 100 mil. euro ce viza o fabrică nouă de maşini de spălat la Simeria, judeţul Hunedoara.

BSH Electrocasnice, compania de import şi distribuţie de electrocasnice Bosch, parte a gigan­tului cu acelaşi nume, cunoscut în special pentru acti­vitatea din indus­tria auto, a obţi­nut anul trecut în România afa­ceri de 470 mil. lei, cu peste 14% mai mari decât în 2022. Profitul a urmat şi el un trend as­cen­dent, avansând chiar mai pu­ternic, cu 40%, până la 25,2 mi­lioane de lei.

Evoluţia bună a rezultatelor companiei a venit într-o perioadă în care piaţa de electro-IT în ansamblul său a crescut cu 8% în valoare în 2022 versus 2021, dar a scăzut în volum, un prim declin după mulţi ani pe plus. Scăderea a apărut ca urmare a inflaţiei, care a dus la reducerea de cumpărare. Astfel, avansul în valoare a fost susţinut doar din scum­piri. În ceea ce priveşte segmentul de electro­casnice unde activează BSH, vânzările în valoare au scăzut cu 2% în cazul produselor mari precum frigidere sau maşini de spălat şi au crescut cu 4% în cazul celor mici (mixere sau storcătoare de fructe).

Datele arată că acest segment a fost chiar mai afectat de inflaţie decât piaţa în ansamblul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO