Companii

Burci a dat 30 mil. dolari pe afacerile Trinity din Europa

07.08.2006, 19:32 24

Tranzactia de preluare a activelor Trinity din Europa de catre firma International Railway Services (IRS), controlata de omul de afaceri Cristian Burci, s-a ridicat la 30 mil. dolari (23,5 mil. euro) plus capital de lucru, au anuntat reprezentantii IRS. Burci a declarat pentru ZF ca tranzactia nu a presupus asumarea niciunei alte datorii financiare de catre IRS.
Cel mai important obiect al tranzactiei este fabrica de vagoane Astra Arad, achizitia facuta de IRS presupunand insa si transferul unor fabrici din Cehia, Slovacia, Elvetia si Marea Britanie. IRS a devenit astfel cel mai mare producator de vagoane din Europa, cu o cifra de afaceri estimata de Burci la peste 300 mil. euro anul acesta. Tranzactia a fost finalizata ieri. La Astra Vagoane Arad, americanii investisera in total 150 mil. dolari, cumuland pretul platit pentru privatizare si investitiile facute ulterior.
Per total, cele opt companii care au facut obiectul tranzactiei sunt Astra Vagoane Arad, Institutul de Cercetare-Proiectare Vagoane Arad, Apromat S.A. Prahova, fabrica de piese si componente pentru vagoane TVS Metals din Cehia, biroul de inginerie si design Railproject din Slovacia, compania de aprovizionare Wagonmarket din Slovacia, Trinity Rail GmbH din Elvetia si Trinity Rail U.K. din Marea Britanie, ultimele doua avand ca obiect de activitate mentenenta materialului rulant si comercializarea acestuia.
Productia anuala a IRS se va ridica astfel la circa 6.000 de vagoane pe an, 95% din productie fiind vanduta in Europa de Vest. Burci este de parere ca scumpirea petrolului pe pietele internationale va face ca o mare parte din transportul rutier de marfuri sa se intoarca pe sine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO