Companii

Businessul a devenit o jungla si este greu sa-ti fidelizezi clientii

02.06.2010, 23:10 131

Compania Sami Plastic, care produce tubulatura din polietilena(PE), estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu12 procente, la aproape 11 milioane de euro, mizand in principal pecresterea cotei de piata pe plan local si majorarea exporturilorcatre Bulgaria, Ucraina si Moldova.

Compania este detinuta de grupul italian System Group.

"In ultimul an, businessul pe piata de tubulatura a devenit ojungla. Este foarte greu sa-ti mai fidelizezi clientii, iar de lainceputul crizei lucram doar pe baza de comenzi. Cu toate acestea,la 5 luni reusim sa fim in grafic cu ce ne-am propus pentru acestan, respectiv o crestere a cifrei de afaceri cu 12% si majorareaexporturilor la 20% din cifra de afaceri", a precizat RiccardoGiannini, presedintele Sami Plastic.

Estimarea de crestere a cifrei de afaceri pentru acest an sebazeaza pe proiectele de infrastructura utilitara demarate in aniianteriori si amanate in 2009, dar si pe proiectele de mediu,finantate prin fonduri europene. Circa 60% din businessul detubulatura din plastic se axeaza pe lucrari publice.

In 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 9,6 mil.euro si un profit net de aproape 1,2 milioane de euro. Potrivitestimarilor, piata de profil a scazut anul trecut cu 10%, la 68 demilioane de euro. Rezultatele de anul trecut au fost influentate side reducerea cu aproape 30% a costurilor cu materia prima, carereprezinta circa 80% din pretul produsului final.

"Pentru acest an ma astept in continuare la o scadere a pieteisau in cel mai bun caz la o stabilizare. Sunt multe proiecte deinfrastructura utilitara incepute inca din 2008, dar sistate dincauza lipsei de finantare. Reluarea lucrarilor la aceste proiecteeste asteptata in acest an", a adaugat Giannini.

In plus pentru acest an, reprezentatul companiei a anuntatinvestitii de 1,8 milioane de euro in extinderea capacitatilor deproductie, precum si a capacitatilor logistice la fabrica dinSuceava.

De asemenea, compania a achizitionat recent cu 1,1 milioane deeuro un teren in localitatea Titu, judetul Dambovita, pentruconstructia unei a doua unitati de productie pe plan local.

"Este foarte greu sa mai faci previziuni pe termen lung si caurmare imi vine greu sa spun cand am putea finaliza investitia incea de-a doua unitate de productie. In orice caz, la Titu ne vomconcentra pe produse pe care acum le aducem din Italia", a explicatGiannini.

Principalii competitori ai Sami Plast pe piata locala suntValrom, subsidiara Romstal, si Politub, subsidiara Teraplast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO