Companii

Carrefour ataca pozitia Mega Image

18.02.2010, 23:46 61

Carrefour va intra in curand pe piata supermarketurilor dinBucuresti prin preluarea spatiilor unor magazine de proximitateoperate de comercianti locali, potrivit unor surse din piata. Unadintre primele unitati Carrefour Market din Bucuresti va fiamplasata in zona Orizont din cartierul Drumul Taberei, au mai spussursele citate.
Reprezentantii retailerului nu au confirmat informatiile pana lainchiderea editiei.
Compania franceza, cel mai mare operator de hipermarketuri la nivellocal, ataca o piata estimata la 400-600 mil. euro, adicaaproximativ 20% din comertul alimentar din Capitala, pe care panaacum s-a extins agresiv doar Mega Image, care a mizat mai mult peachizitii. Reteaua detinuta de grupul belgian Delhaize are aproape50 de unitati operationale in Bucuresti si o cota estimata la peste25% pe segmentul de profil, fiind cel mai mare lant desupermarketuri din Capitala. "Magazinele aflate in insolventa sunttinte de preluare pentru marile retele de supermarketuri care vorsa se extinda in Bucuresti", a comentat Georgiana Andrei, manageruldiviziei de retail a Colliers Romania.
La nivel national, retelele in insolventa SPAR, Trident si Piccauta cumparatori de mai mult timp pentru spatiile unor magazineaflate in proprietate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO