Companii

Ce spun iniţiatorii spitalului Safe Med International despre investiţia de 40 mil. € cu ajutor de stat de 16 mil. €

Ce spun iniţiatorii spitalului Safe Med International...

Autor: Georgiana Mihalache

01.09.2016, 21:30 662

Safe Med International, proiectul celui mai mare spital oncologic privat din România, care a solicitat un ajutor de stat de 72 de milioane de lei (16 mil. euro), va fi un centru medical care se va ridica la nivelul spitalelor din străinătate, din consiliul ştiinţific urmând să facă parte specialişti din Germania, Franţa, Italia, Grecia sau Cipru, susţine iniţiatorul proiectului, Caius Traian Dragomir, profesor universitar şi fost ambasador.

Investiţia totală este de 40 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Totuşi, Safe Med e o firmă abia înfiinţată în luna mai a acestui an, cu un capital social de 550.000 de lei şi zero venituri. „Mi se pare mai normal să fie susţinută o companie nou-înfiinţată. Avem nevoie de companii româneşti care să fie competitive la nivel internaţional“, susţine iniţiatorul proiectului Safe Med.

Din acţionariatul Safe Med face parte şi o altă firmă, Victoria Limited, înfiinţată în 2005, care figurează la Ministerul de Finanţe cu cifră de afaceri zero şi este deţinută de James Brett şi Michael Whelon, doi oameni de afaceri irlandezi care şi-au format averea imobiliară în Irlanda şi în alte ţări din vestul şi estul Europei. Un alt semn de întrebare este faptul că Victoria Limited este o firmă irlandeză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro