Companii

Ceda Imobiliare investeste 5 mil. euro in constructia unui "oras american"

28.09.2005, 16:19 23

Compania clujeana Ceda Imobiliare va demara la sfarsitul acestui an o investitie de aproximativ 5 milioane de euro pentru construirea unui cartier rezidential care se va numi "American Village".

Constructia propriu-zisa a complexului va incepe in martie 2006, iar finalizarea proiectului se va face in cel mult trei ani. Complexul, care se va intinde pe o suprafata de 40.000 de mp, va contine initial 27 de apartamente de tip condominium in trepte, urmand ca ulterior sa se extinda cu 45 de case de tip familial.

"Proiectul presupune mai multe etape ce se vor finaliza in constructia unui oras inchis ce va reprezenta, mai ales, o noua forma de comunitate ce isi are propriile reguli si standarde de locuire, conduita si agrement. Pentru prima etapa avem deja toate aprobarile necesare si vom incepe amenajarea lotului in cel mult doua luni", a declarat pentru ZF Transilvania, Sorin David, presedintele Ceda Imobiliare.

Acesta a adaugat ca primele sase apartamente vor fi construite pana la inceputul lunii iulie 2006, iar restul vor fi gata la sfarsitul anului 2006.

Potrivit oficialului firmei, prima faza a proiectului va necesita o investitie de aproximativ 1,5 milioane de euro care vor proveni atat din surse proprii, cat si dintr-un credit bancar.

Cele 27 de apartamente vor fi de 2 si 3 camere. Cele de 2 camere, 9 la numar, vor avea o suprafata de 64 de mp, vor dispune de garaj si de terasa verde de 47 de mp si vor putea fi achizitionate la pretul de 70.000 de euro plus TVA. Cele 18 apartamente de 3 camere vor avea fiecare o suprafata de 90-94 de mp, plus garaj si terasa de 74 de mp si se vor vinde la aproximativ 100.000 de euro plus TVA. "Apartamentele vor dispune fiecare de cate o terasa proprie, unde se poate amenaja ''''o curte'''' pentru relaxare, barbecue sau se pot planta flori", a adaugat presedintele Ceda Imobiliare.

Cea de-a doua etapa a proiectului are in vedere construirea a 25 de case pe loturi care incep de la o suprafata de 300 de mp.

"Exista posibilitatea ca sa vindem aceste loturi clientilor care doresc sa isi construiasca singuri casa, dar numai daca acestia sunt dispusi sa construiasca in acelasi timp si in acelasi stil agreat de noi. Dorim sa fie o unitate arhitecturala in intreg complexul", a mai spus David.

Etapa a treia a proiectului va avea in vedere construirea a alte 20 de case, precum si amenajarea unui lac de agrement si a unui complex recreativ ce va contine un restaurant, sala de biliard, piscina cu acoperis amovibil si jacuzzi, puse la dispozitia exclusiva a rezidentilor.

Compania Ceda Imobiliare a luat fiinta in 2004, actionariatul fiind alcatuit din trei cetateni americani de origine romana.

Compania are in plan demararea mai multor investitii pe piata rezidentiala clujeana, American Village reprezentand primul pas in acest sens.

laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO