Companii

Cefin, birouri in Piata Victoriei si case in Baneasa

06.09.2006, 18:53 19

Grupul Cefin a achizitionat recent o cladire de birouri in Piata Victoriei, potrivit reprezentantilor companiei de consultanta DTZ Echinox, care a intermediat tranzactia.
Cladirea a fost achizitionata de la constructori si developeri romani, cunoscuti si pentru constructiile din domeniul rezidential.
Felix Office Building este amplasat pe strada Iacob Felix din Bucuresti, in apropiere de America House si se intinde pe o suprafata de 4.100 de metri patrati. Cladirea are sase etaje, iar suprafata inchiriabila se ridica la aproximativ 3.200 de metri patrati.
Avand in vedere preturile din piata imobiliara, valoarea cladirii ar putea depasi 6 milioane de euro.
Anul trecut Cefin a mai achizitionat cinci etaje intr-o cladire de birouri alaturata, care sunt deja ocupate.
"Cand am aflat despre cladirea de birouri din spatele Guvernului, primele trei etaje erau deja cumparate. Noi am achizitionat de la etajul trei la etajul sapte", au spus reprezentantii Cefin.
"Prin aceste tranzactii, spun oficialii Cefin, grupul si-a constituit propriul portofoliu de spatii de birouri in Piata Victoriei.
Italienii s-au centrat pana acum pe construirea de cladiri de birouri cu scopul de a le vinde sau de a le inchiria. Ca urmare a acestei strategii, Cefin urmeaza sa dezvolte un proiect imobiliar mixt in zona Baneasa, care va cuprinde spatii comerciale si rezidentiale.
Totodata, la inceputul acestui an, a anuntat ca intentioneaza sa construiasca cea mai inalta cladire din Capitala cu o inaltime de 120 m si 34 de etaje in cadrul unui complex de birouri si spatii comerciale. Pe langa investitia de 150 mil. euro din sectorul doi, Cefin va investi aproximativ 30 mil. euro in construirea unui hotel de cinci stele, potrivit reprezentantilor companiei.
Achizitia facuta in Piata Victoriei nu face parte dintr-o schimbare de strategie, ci se datoreaza in principal zonei centrale. "Puteam sa cumparam teren si sa ne construim propria cladire de birouri, dar poate nu intr-o zona atat de cautata", au spus reprezentatii Cefin Real Estate.
Investitiile in spatiile de birouri au luat amploare in ultimii ani, numai investitiile de anul trecut depasind 150 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei imobiliare. Cu toate acestea, piata de profil din Romania nu a ajuns inca la nivelul celei din Europa Centrala si de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO