Companii

Cel care a construit mallul Cotroceni Park s-a dus la Atlas Estate

18.08.2010, 23:35 78

Israelianul Reuven Havar, 61 de ani, care a coordonatdezvoltarea celui mai mare mall de pe piaţa locală (Cotroceni Parkdin Bucureşti), a fost numit CEO al companiei de investiţiiimobiliare Atlas Estate Limited, care deţine două terenuri şi unhotel în Capitală, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Havar a anunţat că renunţă la poziţia de country manager alcompaniei AFI Europe, dezvoltatorul Cotroceni Park, în februarieanul acesta, după patru ani petrecuţi în România.

Atlas Estate este o companie de investiţii înregistrată înInsulele Guernsey şi listată la Bursele din Londra şi Varşovia.

Havar nu a putut fi contactat de ZF, însă, în februarie, când aanunţat că va renunţa la poziţia ocupată în cadrul AFI Europe,declara că se va duce pe un post mai sus, de unde va coordonaactivitatea pentru mai multe ţări din regiune, inclusiv pentruRomânia. Reuven Havar a lucrat timp de zece ani în Praga şi înBucureşti pentru AFI Europe, companie controlată de miliardarulisraelian Lev Leviev.

Pe piaţa locală el a coordonat atât proiectul Cotroceni Park, de300 de milioane de euro, cât şi o campanie agresivă de achiziţii deterenuri, de peste 100 de milioane de euro, pe care în prezent nuse dezvoltă niciun proiect. Havar a mai ocupat în România poziţiade director general al Prigat.

Compania de in ves tiţii imobiliare la care Havar a pre luatoperaţiunile de conducere pe 16 august anul acesta deţine un terencu o su prafaţă de 32.000 de metri pătraţi în Bucu reşti şi unul deaproape 100.000 de metri pătraţi în oraşul Voluntari de lângăBucureşti. De aseme nea, com pa nia mai con trolează hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei, ce operează 83 de camere.Veniturile din Ro mânia ale hotelului au scăzut cu 35% anul trecut,la 1,38 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ulcompaniei.

Atlas Estate Limited, care derulează investiţii imobiliare înPolonia, România, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria, a raportatvenituri de 59,4 milioane de euro în primele şase luni ale anului,de 2,4 ori mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anuluitrecut, şi un profit de 700.000 de euro faţă de pierderi de 17,9mil. euro în semestrul unu al anului trecut, potrivit site-uluicompaniei.

Cine este Reuven Havar

  • are 61 de ani, ultimii patru petrecuţi în România
  • a absolvit facultatea şi un master în administrarea afacerilorîn cadrul Universităţii Bar Ilan din Israel
  • a fost în anii '90 general manager al Prigat în România
  • a fost country manager al AFI Europe în Cehia şi România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO