Companii

Cele 34.000 de firme în insolvenţă generează o piaţă de 25 mil. euro

Autor: Cristi Moga

12.07.2011, 00:00 95

Firmele specializate în insolvenţă, situaţie care a cuprinspeste 34.000 de societăţi comerciale de pe piaţa locală, concureazăanual pentru venituri de circa 25 mil. euro, potrivit estimărilorrealizate de reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania, careiau în calcul alocarea unei sume lunare medii de 60 de euro pentruadministrarea fiecăreia dintre aceste firme.

Reprezentanţii firmei, care au în administrare judiciară sau înlichidare afaceri precum Astra Vagoane, Leonardo sau City Mall,spun că sumele alocate firmelor în insolvenţă sunt mici, acestafiind totodată unul dintre motivele pentru care "un procent de 96%din procedurile aflate pe rolurile instanţelor sunt proceduri defaliment".

Cu alte cuvinte, dintre cele 34.000 de firme în insolvenţă doarceva mai mult de 1.000 au şanse să se reorganizeze. Pe de altăparte, firmele de insolvenţă pot avea venituri chiar mai mari înurma falimentelor, ţinând cont că din poziţia de lichidatorionorariile procentuale pot depăşi chiar 5% din valoarea activelorvalorificate, astfel că în cazul unui proiect imobiliar mare, spreexemplu, un lichidator poate obţine un venit de milioane de euro"dintr-un foc".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO