Companii

CEZ, 40 de „giganti eolieni” in patru luni. Cum comentati?

21.12.2009, 23:50 40

Cehii de la grupul de utilitati CEZ spun ca vor avea pana lasfarsitul acestui an 40 de turbine eoliene instalate la Fantanele,una dintre cele doua comune dobrogene in care grupul va investi 1,1miliarde de euro pentru ridicarea celui mai mare parc eolian peuscat din Europa.
Daca la sfarsitul lunii august cehii aveau doar doua turbineinstalate, in circa patru luni CEZ a reusit sa puna pe picioare 40de eoliene, ceea ce echivaleaza cu un ritm de lucru de circa oturbina la fiecare trei zile. "Prima parte a proiectului (cea de laFantanele - n.r.) va fi pusa in operare si finalizata in primaparte a anului 2010", spun reprezentantii CEZ. In total parcul vaavea 240 de turbine, 139 fiind instalate la Fantanele, iar restulde 101 urmand sa fie instalate pana in 2011 la Cogealac. In total,in mai putin de doi ani, in Dobrogea va fi instalat un parc eolianapropiat ca si capacitate instalata de un reactor nuclear alcentralei de la Cernavoda, adica un business de 200 de milioane deeuro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO