CFR a interzis circulaţia vagoanelor lui Burci, ale Regiotrans, Transferoviar Grup şi Grup Transport Feroviar din cauza datoriilor

8 iun 2011 Autor: Mirabela Tiron

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR SA) a oprit începând cu ora 17 activitatea a patru operatori de transport feroviar, care înregistrează datorii pentru neplata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI).

"Compania a depus toate eforturile necesare pentru recuperarea acestor debite, decizia de oprire a circulaţiei trenurilor de marfă şi călători fiind luată ca urmare a refuzului repetat al operatorilor feroviari de a achita sumele restante, în contul taxei de utilizare a infrastructurii", au transmis oficialii CFR. Reluarea activităţii va fi posibilă după plata sumelor restante.

Ce datorii au companiile

Grup Transport Feroviar - 7,2 mil. lei

Regiotrans SRL (grup deţinut în părţi egale de Costel Comana şi Iorgu Ganea) - 7,7 mil. lei

Servtrans Invest SA (parte a grupuliui internaţional Railwaz Systems, deţinut de Cristian Burci) - 18,2 mil. lei

Transferoviar Grup SA (face parte din Remarul 16 februarie Cluj, deţinut de omul de afaceri Călin Mitică) - 3,5 mil. lei

 
Cuvinte cheie:
CFR
, TUI
, taxa de utilizare a infrastructurii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide