Companii

City Mall, fără cumpărător la a doua licitaţie

City Mall, fără cumpărător la a doua licitaţie. UniCredit decide joi soarta mallului

City Mall are o suprafaţă închiriabilă de 19.000 de metri pătraţi, este în continuare funcţional şi are chiriaşi precum Billa, Domo sau Sprider Stores

Autor: Cristi Moga

18.04.2011, 23:52 41

Centrul comercial City Mall din sudul Capitalei, aflat înfa­li­ment, nu şi-a găsit cum­pă­ră­tor nici la cea de-a doualici­ta­ţie organizată de lichi­datorul Casa de InsolvenţăTransil­va­nia, care a scos la vânzare proiectul pentru 29,5 mil.euro.

Licitaţia ar fi trebuit organizată mier­curi, 20 aprilie, darniciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini, de 7.500 delei, până la termenul stabilit prin pro­ce­dură.

"Joi va avea loc o nouă întâlnire a creditorilor la care vomstabili noua strategie de vânzare. Investitorii speră în continuaresă mai scădem preţul de pornire al licitaţiei, dar nu cred că se vaîn­tâmpla acest lucru", spune Radu Lotrean, managing partner alCasei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

City Mall a fost scos prima dată la licitaţie la sfârşitul luniimartie pentru un preţ de 33 mil. euro, o treime din valoareacen­trului comercial din urmă cu cinci ani, când fondul australiande in­vestiţii APN Euro­pean Retail Property a plătit peste 100mil. euro pentru acest proiect. După achiziţie australienii s-auîmpru­mutat de la HVB (actuala UniCredit) pentru finan­ţareainvestiţiei, iar împru­mutul a ajuns la scadenţă în 2010, cu un"rest de plată" de 36 de milioane de euro.

Australienii au încercat să restruc­tureze acest credit, dar nuau reuşit, astfel că au decis intrarea în faliment a firmeiVictoria Holding, în portofoliul căreia se afla centrulcomercial.

În aceste condiţii, UniCredit, care este principalul creditor alfirmei, va avea un cuvânt greu de spus cu privire la strategia devânzare a mallului, după ce pe parcursul anului trecut banca a maivândut un centru comercial intrat în faliment, respectiv proiectulTiago din Oradea.

City Mall are o suprafaţă închiriabilă de 19.000 de metripătraţi, este în continuare funcţional şi are chiriaşi precumBilla, Domo sau Sprider Stores, dar vânzările slabe aleretailerilor din ultimii doi ani au dus la prăbuşirea pro­fituluioperaţional şi practic la fali­men­tul centrului comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO