Companii

Clinicile şi spitalele private încasează 100 de milioane de euro în Capitală

Autor: Ioana David

17.11.2010, 23:39 37

Piaţa serviciilor medicale private din Bucureşti este estimatăîn acest an la 101,7 mil. euro, în creştere cu 24% comparativ cunivelul din 2009, potrivit studiului Medibus 2010 realizat decompania de cercetare Mednet Marketing Research Center. În aceastăvaloare nu sunt incluse abonamentele şi serviciilestomatologice.

Atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării piaţa serviciilormedicale private a crescut în ultimii ani pe fondul deschiderii denoi unităţi, dar şi al migrării tot mai multor persoane de la statla privat. Potrivit calculelor ZF, cei mai mari zece operatori dindomeniul medical privat au afaceri anuale de aproximativ 100 mil.euro. Piaţa se numără printre domeniile rezistente la criză,menţinându-se pe plus. Principalele criterii de care se ţine contpentru alegerea unei clinici în defavoarea alteia sunt aparaturamedicală şi timpul de aşteptare pentru a intra la consultaţie,potrivit studiului Medibus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO