Companii

Coca-Cola HBC rămâne fără şef după ce Imellos a fost numit CFO la nivel de grup

Autor: Ioana David

19.12.2011, 17:27 295

Michalis Imellos, directorul general al îmbuteliatorului Coca-Cola Hellenic în România şi Moldova, îl va înlocui pe Robert Murray, care se retrage din poziţia de Chief Financial Officer (CFO) al grupului Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Numirea va deveni efectivă în al doilea trimestru al anului 2012.

Imellos a preluat mandatul interimar din România în iulie anul acesta, perioadă în care a fost extrem de discret, deşi se află la conducerea celui mai mare jucător pe piaţa locală a băuturilor răcoritoare, un

business de 414 milioane de euro. Mai mult chiar, primele date despre CV-ul lui au apărut abia ieri odată cu anunţul grupului.

Astfel, Imelos a început să lucreze în cadrul Coca-Cola Hellenic în iulie 2008 în poziţia de region finance director pentru mai multe pieţe din cadrul grupului precum Nigeria, România, Moldova, Serbia, Muntenegru şi Bulgaria.

Înainte de Coca-Cola, Imellos a avut mai multe poziţii de senior management în cadrul Xerox din UK, printre care Office Europe Finance Director şi European Mergers & Acquisitions Director.

În comunicatul companiei nu se precizează cine va fi director general în România după ce Imellos va prelua poziţia de CFO al grupului. În România, Imellos i-a urmat în funcţie lui Călin Drăgan, care în prezent are un mandat în Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO