Companii

Compania care operează Blue Air are pierderi de 17 milioane de euro

Compania care operează Blue Air are pierderi de 17...

Autor: Mirabela Tiron

02.07.2014, 00:04 466
Compania Blue Air-Airline Mana­gement Solutions, care operează avioa­nele Blue Air din primăvara anului tre­cut, a avut o cifră de afaceri de 140 mil. lei (32 mil. euro) şi pierderi de 76 mil. lei (17 mil. euro), la 437 de angajaţi în 2013, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
În mai anul trecut brandul Blue Air a fost preluat de compania Blue Air - Airline Management Solutions.
 
Compania este controlată de Teo­dor Cristian Rada (33%), de Marius Mihail Puiu (33%), de Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi de Luciana Păunescu (17%). Cei patru au înfiinţat firma în aprilie.
 
Fostul operator era compania Blue Air Transport Aerian, redenumită Bata Sky Imobiliare. Rămasă fără activitate şi cu datorii de 77 mil. euro - compania a primit decizia Tribunalului Giurgiu care a dispus deschiderea pro­ce­durii de faliment în urma admiterii cererii formulate de companie. DNA ceruse însă suspendarea falimentului pentru a începe urmărirea penală pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO