Companii

Compania de curierat Roexpres, tinta unui investitor austriac

01.03.2007, 17:22 78

Compania de curierat intern Roexpres a primit o oferta de achizitie din partea unei companii austriece, tranzactia urmand sa se finalizeze cel mai probabil la mijlocul acestui an.
"Am primit mai multe oferte, si de la fonduri de investitii, dar cea mai serioasa este cea a companiei austriece", a spus Dumitru Stefan, managerul si unul dintre cei doi actionari ai companiei.
Ca si in cazul Concorde Courier, care este in discutii pentru vanzare, principalul motiv al acestei decizii este necesitatea unor investitii considerabile in companie.
"Pentru ca Roexpres sa fie un jucator important pe aceasta piata are nevoie de investitii de cel putin un million de euro in software si flota auto", a mai spus Dumitrescu.
Pretul minim de vanzare al companiei va fi la nivelul cifrei de afaceri. Compania Roexpres a incheiat anul trecut cu afaceri de aproape patru milioane de euro, cu 15% mai mult fata de 2005.
"Rezultatele au venit pe fondul cresterii afacerilor clientilor nostri care au cerut mai multe servicii, dar si pe fondul atragerii unor noi clienti", a mai spus el.
Piata curieratului a crescut cu aproximativ 30% anul trecut, astfel ca Roexpres a crescut sub nivelul pietei. Insa pentru ca o companie sa se dezvolte si sa isi mentina locul pe piata are nevoie de investitii substantiale de la an la an. Roexpres este al cincilea jucator de pe piata de curierat intern, dupa Fan Courier, Cargus, Curiero sau TCE.
Flota Roexpres se ridica la 200 de vehicule, dintre care 100 sunt in patrimoniul companiei, restul de jumatate fiind inchiriate.
"Avem un ritm de cumparare de doua vehicule comerciale pe luna, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca o parte dintre acestea sunt destinate inlocuirii", precizeaza Dumitru Stefan.
Totodata, compania are circa 325 de angajati in Bucuresti si in tara. Structura companiei va ramane insa si dupa achizitie relativ aceeasi, iar Dumitu Stefan isi va pastra pozitia de manager pentru cel putin inca trei ani. Insa atat el, cat si Cristian Rosu, celalalt actionar, vor renunta la pachetul integral de actiuni.
"Cred ca voi investi banii pe care ii voi lua de pe Roexpres in imobiliare", a mai spus Dumitru Stefan.
Compania Concorde Courier si-a anuntat si ea vanzarea, de curand. In afara de aceasta, alte companii de pe piata de curierat au fost in discutii pentru o eventuala vanzare.
In aceasta situatie au fost atat Curiero, cat si TCE Logistica. Ambele au amanat insa tranzactia, intrucat au considerat ca mai au inca potential de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO