Companii

Continental creste productia de anvelope la Timisoara cu 50%

14.10.2005, 19:06 45

Volumul productiei fabricii de anvelope Continental Timisoara va creste, in acest an, pana la 10,7 milioane de unitati, fata de nivelul de noua milioane de pneuri raportat anul trecut, afirma reprezentantii companiei.

Productia este prevazuta sa creasca in urmatorii ani, astfel incat ar putea ajunge, in anul 2008, la 16 milioane de unitati pe an. In momentul inaugurarii, in anul 2002, fabrica realiza 1,2 milioane de anvelope anual.

Continental a investit pana in prezent in unitatea de la Timisoara 170 de milioane de euro, capacitatea medie zilnica fiind de 32.000 de anvelope. Fabrica are o suprafata de aproape 165.000 de metri patrati.

Investitiei initiale de 100 de milioane de euro, inceputa in anul 2000, i se adauga alte aproximativ 70 de milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie, construirii unui depozit de circa 11.000 de metri patrati precum si a unei sali de amestec.

La fabrica de la Timisoara sunt produse anvelope cu diametrul cuprins intre 13 si 16 toli, care sunt prevazute sa ruleze la viteze de pana la 240 km/h.

Pe langa marca premium a concernului, Continental, sunt produse, de asemenea, anvelope cu marcile Barum, Uniroyal, Mabor, Semperit, Gislaved, Viking, precum si o serie de alte branduri exportate pe pietele din Europa si din Statele Unite.

Continental a produs, pana in prezent, in Romania, peste 30 de milioane de anvelope, printre clienti figurand constructori auto precum Renault - Dacia, Fiat, Suzuki, Volkswagen si Toyota.

Grupul german detine in Romania, pe langa fabrica de anvelope de la Timisoara, fabricile de componente industriale Contitech Romania, PHX Romania, Phoenix Unio la Carei si uzina de componente auto Continental Automotive Products la Sibiu.

Potrivit propriilor estimari, investitiile Continental pe piata romaneasca depasesc nivelul de 240 de milioane de euro. Contitech Romania controleaza doua divizii - Contitech Antriebssysteme (sisteme de actionare) si Contitech Fluid. Concernul Continental AG cu sediul la Hanovra, Germania este furnizor mondial de anvelope si subansamble auto (sisteme de frana, componente pentru mecanismele de rulare, sisteme electronice, anvelope si alte componente din cauciuc) pentru industria automobilelor. Grupul a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 12,6 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO