Companii

Continental desparte activitatile de productie de anvelope si componente auto

Continental desparte activitatile de productie de anvelope si componente auto
13.01.2010, 23:07 191

Continental Romania va diviza in cursul acestui an activitatilede productie de pe plan local in doua entitati separate, astfel caproductia de cauciuc si cea de componente auto au fost impartite indoua companii distincte.

Potrivit reprezentantilor Continental, acelasi proces a fostaplicat in Germania, Brazilia, Australia, Franta sau StateleUnite.

"Activitatile din divizia rubber (cauciuc - n. red.) si celeautomotive erau gestionate impreuna pana acum. Din punct de vederejuridic ele vor fi separate, cum ar fi normal, in acest an. Astfelvor fi create structuri clare, independente", a declarat IldikoKovacs, director de relatii publice la Cotinental.

Continental a raportat in Romania afaceri de 588 de milioane deeuro in 2008, in unitatile de productie locale.

In urma reorganizarii Continental Automotive va cuprindediviziile Chassis & Safety, Interior si Powertrain, iarContinental Tire va include divizia Anvelope pentru autoturisme,Anvelope pentru Camioane si ContiTech.

"Structura organizatorica nu va suferi modificari, iaractivitatile continua in acelasi ritm. Reorganizarea este de naturajuridica", a explicat Kovacs.

Continental este cel mai mare producator local de componenteauto, cu opt unitati de productie si trei centre de cercetare inTimisoara, Sibiu si Iasi.

Investitiile companiei vor depasi in 2010 suma de 400 demilioane de euro, odata cu finalizarea noii investitii in sectia deprocesare a materiilor prime pentru fabrica de anvelope dinTimisoara.

Compania nu a anuntat valoarea acestei investitii, dar ar puteaajunge la circa 50 de milioane de euro.

La finalul anului trecut Continental a mai incheiat o investitiede 20 de milioane de euro intr-o cladire de birouri pentru centrulde cercetare din Iasi, unde lucreaza 500 de oameni.

In cadrul concernului german lucreaza in Romania circa 7.000 deoameni, iar potrivit estimarilor ZF afacerile companiei au trecutin 2009 de pragul de 600 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO