Companii

Continental mai vine cu cateva zeci de milioane de euro in fabrica de anvelope

Continental mai vine cu cateva zeci de milioane de euro in fabrica de anvelope

Thierry Wipff, directorul fabricii de anvelope Continental Timisoara: Investitia demonstreaza angajamentul nostru fata de aceasta fabrica

07.12.2009, 23:20 166

Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze valoareaexacta a investitiei, dar potrivit investitiei medii pentrurealizarea unui astfel de obiectiv valoarea ar putea ajunge la 50de milioane de euro. La aceasta se adauga si investitia de 20 demilioane de euro finalizata de Continental la Iasi, in urma careiaa fost construita o cladire de birouri in care vor lucra 500 deangajati.

"Continuam sa implementam strategia de dezvoltare pe termen lunga fabricii din Timisoara. Aceasta investitie demonstreazaangajamentul nostru fata de aceasta fabrica", a declarat ThierryWipff, directorul fabricii de anvelope Continental.

Constructiaunitatii de procesare a materiilor prime este planificata pentruurmatorii doi ani, pe termen mediu urmand sa genereze 200 de locuride munca (ingineri, operatori), potrivit datelor Continental.

Noua sectie urmeaza sa integreze complet productia fabricii cu ocapacitate de productie de aproape 14 milioane de anvelope in 2008si totodata contribuie la cresterea competitivitatiicosturilor.

"La inceput va furniza materia prima doar pentru fabrica deanvelope din Timisoara si apoi vom vedea, in functie de necesitate,si pentru alte fabrici. Investitia nu depinde de criza si vrem saaratam ca Timisoara este foarte importanta pentru noi pe termenlung", a declarat Alexander Luehrs, director general pentrurelatiii cu presa al diviziei de anvelope a Continental.

La finalul lunii trecute Continental a finalizat constructiaunei cladiri de birouri de 9.000 mp la Iasi, in valoare de 20 demilioane de euro, unde vor lucra 500 de angajati ai Centrului deCercetare si Dezvoltare ce provin din divizia Siemens VDO.Producatorul german Continental a preluat in urma cu mai mult de unan divizia de componente auto VDO a Siemens in urma unei tranzactiide 11,4 miliarde de euro.

In 2006, Siemens VDO a investit 24 de milioane de euro pentruconstructia unui alt centru de inginerie in Timisoara.

Revenire usoara in piata anvelopelor

Reprezentantii Continental apreciaza ca efectele crizei suntinca vizibile in industria automotive chiar daca situatiafluxurilor de comenzi s-a imbunatatit in ultimele luni.

"Pentru anul 2010 prevedem o usoara revigorare a pieteicomparativ cu anul in curs, insa la un nivel redus fata de aniitrecuti. Productia noastra va fi adaptata conform cererii dinpiata", a spus Ildiko Kovacs, director de relatii publice laContinental.

Fabrica de anvelope de la Timisoara, care a inregistrat anultrecut o cifra de afaceri de 303,5 milioane de euro, are un nivelmediu zilnic de productie de 40.000 de anvelope. Potrivit fluxuluizilnic, la finalul anului productia ar trebui sa se apropie de 14milioane de unitati.

Continental este unul dintre principalii investitori dinindustria auto locala, fondurile aduse in Romania depasind pana inprezent 350 de milioane de euro. Odata cu constructia diviziei deprocesare a materiilor prime, investiile Continental vor depasipragul de 400 de milioane de euro.

In Romania Continental a inregistrat in 2008 prin toatediviziile afaceri de 588 de milioane de euro.

In Romania mai produc anvelope companiile Michelin, care detinefabrici in Floresti si Zalau, si Pirelli, care opereaza o unitatede productie in Slatina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO