Companii

Continental opreste orice dezvoltare in Romania

06.04.2009, 00:00 87

Producatorul de anvelope Continental, cu afaceri estimate la o jumatate de miliard de euro pe piata locala, anunta ca a oprit orice plan de dezvoltare in Romania, iar angajarile sunt sistate la fabrica de la Timisoara.

Decizia grupului german vine in conditiile in care la nivel european compania se confrunta cu o supracapacitate de productie de 15 milioane de anvelope, echivalentul unui an si trei luni de productie in Romania. "De asemenea am restrans angajarile. Personal extern angajam doar pentru pozitiile care nu pot fi ocupate intern sau pe baza de proiecte", au declarat reprezentantii Continental.
Fabrica de anvelope are 1.350 de angajati, potrivit datelor furnizate, iar capacitatea de productie este de circa 13 mi-lioane de unitati. "Programul de lucru este in prezent normal la fabrica de anvelope. Nu se poate vorbi insa de o revigorare a pietei", au adaugat reprezentantii companiei. Acelasi program de stopare a angajarilor, cu exceptia pozitiilor-cheie care nu pot fi acoperite intern sau a proiectelor, se aplica si pentru cele trei centre de cercetare-dezvoltare din Romania. In cursul saptamanii trecute presa franceza a anuntat ca la Timisoara urmeaza sa fie mutata o parte din productia a doua fabrici care au fost inchise in Franta si Germania, si va fi aplicat un program de recrutare.
Directorul fabricii din Timisoara aducea insa in discutie si posibilitatea unei perioade de somaj tehnic in aprilie. "Nu s-a decis o astfel de masura. In cazul in care volumul comenzilor nu se revigoreaza, exista posibilitatea reducerii productiei, ceea ce ar implica reducerea timpului de lucru."
Continental are in Romania 6.500 de angajati, iar afacerile companiei au fost estimate la 500 de milioane de euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO