Companii

Continental si-a majorat productia cu 10%

03.10.2006, 18:59 21

Producatorul de anvelope Continental Automotive Products din Timisoara a inregistrat pe primele sase luni ale anului o crestere de aproximativ 10% a productiei.
"Nu se poate face insa o comparatie intre vanzarile inregistrate pe primele sase luni ale acestui an si ale anului trecut, deoarece anul trecut firma din Timisoara si cea din Sibiu (unde Continental mai este prezent cu activitati de productie) aveau vanzari cumulate. Anul acesta cele doua firme s-au separat", au declarat reprezentantii companiei. Potrivit acestora, evolutia din Romania se inscrie in tendinta de crestere a grupului de la nivel mondial. Continental Automotive Products din Timisoara a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 218,5 mil. euro si un profit net de circa 32,2 mil. euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, avand 1.186 de angajati.
Oficialii Continental Automotive Products estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2006 fabrica din Timisoara va avea o capacitate de productie de 14 milioane de unitati. Continental AG intentioneaza sa extinda fabrica din Timisoara, capacitatea de productie urmand sa creasca cu 28%, pana la 16 milioane de anvelope pe an, pana in 2008. In momentul inaugurarii, in 2002, fabrica realiza 1,2 milioane de anvelope anual, pentru ca anul acesta, sa ajunga la 12,5 milioane de anvelope.
Potrivit conducerii companiei, volumul de investitii prevazut pentru anul acesta in cresterea capacitatilor de productie va fi de circa 20 mil. euro. Pana in prezent, in fabrica din Timisoara s-au investit aproximativ 170 mil. euro. Continental a produs, pana in prezent, in Romania, peste 30 de milioane de anvelope, printre clienti figurand constructori auto precum Renault - Dacia, Fiat, Suzuki, Volkswagen si Toyota. In acest moment, 95% din productia realizata la fabrica din Timisoara este destinata pietei externe.
Grupul german detine in Romania, pe langa fabrica de anvelope de la Timisoara, fabricile de componente industriale Contitech Romania, PHX Romania, Phoenix Unio la Carei si uzina de componente auto Continental Automotive Products la Sibiu. Potrivit propriilor estimari, investitiile Continental pe piata romaneasca depasesc nivelul de 250 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO